Qui som

L’Institut Universitari d’Investigació de Ciència i Tecnologia Animal (ICTA) de la Universitat Politècnica de València és el principal centre d’investigació en ciència i tecnologia de la producció animal de la Comunitat Valenciana.

La nostra missió

L’objectiu general de l’ICTA és millorar la productivitat, la sostenibilitat i la qualitat de la producció animal en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i, per extensió, també a nivell nacional i internacional.

Investigació fonamental d’excel·lència i transferència de coneixement al sector

Col·laboració entre els seus membres i amb altres investigadors de prestigi

Formació d’excel·lència

Compromís públic i social

Equip directiu:

Salvador Calvet, director:

Professor titular centra les seves investigacions en l’àmbit de la ramaderia i el medi ambient, en dues línies principals: l’impacte de la ramaderia sobre el medi ambient (en particular les emissions atmosfèriques) i el control ambiental d’allotjaments ramaders. Ha estat investigador principal de 2 projectes del pla nacional de recerca i n’ha participat en 3. Addicionalment ha dirigit diversos contractes de recerca amb empreses i ha participat en una EraNet. Ha publicat uns 50 articles a revistes internacionals d’impacte i participa regularment a congressos nacionals i internacionals de la seva àrea d’estudi, on ha fet més de 100 contribucions. Ha dirigit 5 tesis doctorals i és un revisor habitual d’articles per a revistes del seu àmbit d’estudi. És l’actual coordinador de la Xarxa Remedia i participa en altres iniciatives com la Comissió Internacional d’Enginyeria Rural (CIGR), on és secretari del grup de treball sobre climatització en climes càlids. Té col·laboracions amb investigadors dels principals centres nacionals i internacionals en matèria de ramaderia i medi ambient. Addicionalment compta amb experiència en gestió universitària (va ser subdirector del Departament de Ciència Animal del 2008 al 2012) i té una gran implicació en la innovació docent, camp en què ha participat en diversos projectes d’innovació i n’ha dirigit un en el curs 2015 -2016.

David Sánchez Peñaranda, subdirector:

Professor titular del departament de Ciència Animal. Les seves investigacions s’han centrat principalment en dues línies: Estudi de la fisiologia reproductiva i Desenvolupament de metodologies de crioconservació i avaluació de qualitat gamètica/embrionària. Ha dirigit tres tesis doctorals i ha publicat més de 200 contribucions científiques de les quals 90 són publicacions en recerca a prestigioses revistes internacionals o capítols de llibre. Ha realitzat més de 2 anys d’estades postdoctorals, la majoria a centres estrangers de prestigi internacional (Norwegian University of Life Science (Oslo, Noruega); Museum National D’Histoire Naturelle (Paris, França); Norwegian Institute of Food, Fishery and Aquaculture, NOFIMA (Tromso, Noruega), avalat per 33 publicacions en revistes SCI amb autors internacionals, ha liderat 9 projectes de recerca, 3 d’ells internacionals i ha participat en 26 projectes de recerca, 4 d’ells europeus, 6 de nacionals , 13 locals o regionals i 3 no competitius Membre del Comitè Organitzador i del Comitè Científic de 4 congressos internacionals Revisor en 18 revistes JCR del sector de la producció animal i editor de la revista Animals (ISSN 2076-2615). millor tesi doctoral tant com a doctorand com a supervisor, i al millor pòster en congressos internacionals, ha rebut un total de 19 beques de recerca, quatre d’elles contractes postdoctorals.

Ana Tomás, secretària:

professora titular del Departament de Ciència Animal. Les seues investigacions s’han centrat en la nutrició de diferents espècies d’interès en aqüicultura, com l’orada, el sarg, el reig, la círvia i més recentment, el polp, encara que també ha col·laborat en altres temes d’interès en aquest camp com la reproducció de l’anguila i, més recentment, en enzims digestius, microbiota intestinal i qualitat de la carn. Ha participat en més de 35 projectes d’investigació subvencionats en convocatòries públiques i contractes d’investigació amb empreses. Ha dirigit sis tesis doctorals i ha publicat més de 150 contribucions científiques, de les quals 40 són publicacions en investigació en prestigioses revistes internacionals. Membre del Comitè Organitzador i del Comitè Científic de diferents edicions del Congrés Nacional d’Aqüicultura i del Second International Workshop on biology of fish gametes. Revisora en les revistes Aquaculture i Aquaculture research des de setembre de 2008. Ha publicat un llibre per al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Diferents premis de la revista AquaTIC per presentacions i pòsters en diferents edicions del Congrés Nacional d’Aqüicultura.

Directori

Personal tècnic